top of page
  • Foto van schrijverRaf Van Den Plas

God straft nooit iemand!

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022We maken ons zorgen omdat chaos en verwarring lijken te escaleren op onze prachtige planeet Aarde. Maak er een gewoonte van om je dag te beginnen door diep in jezelf te gaan, naar je heilige innerlijke heiligdommen, en dan je hart te openen voor Liefde, die daar permanent verblijft, geduldig wachtend, klaar en zeer bereid om je te omhelzen en te troosten wanneer je ervoor kiest en eraan denkt om Het uit te nodigen.


Je bent nooit onbemind, of zonder Liefde. Zo'n staat is onmogelijk omdat Liefde je ware natuur is, zoals je diep in jezelf weet; en Liefde is altijd bij je, Liefde ben Jij. Het lijkt je echter vaak dat je zonder Liefde bent, onbemind en verlaten leeft in een onherbergzame wereld. En toch weet je dat dit niet het geval is, dat het alleen zo lijkt vanwege je keuze om de illusie binnen te gaan en het spel van afscheiding te spelen, een spel dat, terwijl je het speelt, HEEL echt, HEEL serieus en HEEL belangrijk lijkt. Dat was de bedoeling toen we het collectief construeerden, en omdat we de kracht en creatieve vermogens van onze zeer liefhebbende Vader hebben, die ons op het moment van jullie schepping werden geschonken, waren wij inderdaad in staat om een onwerkelijke omgeving te construeren die verbazingwekkend echt lijkt te zijn.


Door een dagelijkse routine in te stellen om diep in jezelf te gaan, op welk moment je je het meest op je gemak voelt – omdat het beginnen van de dag op die manier niet voor iedereen werkt – en jezelf te openen en Liefde uit te nodigen om je te omarmen, versterk je heel effectief je diepe innerlijke weten dat het menselijk leven dat je ervaart onwerkelijk is, naarmate je gevoeligheid voor het voelen en bewust zijn van de Realiteit van de Aanwezigheid van Liefde groeit. Liefde is altijd aanwezig omdat Het Alles is, overal, Nu, eeuwig, zonder onderbreking, en Liefde wil dat je haar voelt en je ervan bewust bent, en haar in je hart verwelkomt, zodat je voelt en je verheugt in Haar liefdevolle en troostende omhelzing.


Velen van jullie voelen zich echter onwaardig om in Haar Aanwezigheid te zijn en hebben diepgewortelde overtuigingen op een niveau onder jullie niveau van bewustzijn die dit bevestigen. Daarom is het essentieel dat jullie jezelf er dagelijks aan herinneren dat deze schadelijke overtuigingen onjuist zijn, ongeldig zijn. In het begin zullen je ego's waarschijnlijk proberen je af te leiden door je aandacht te vestigen op het ongemak dat je voelt wanneer je jezelf vertelt dat je Gods Liefde waardig bent, en door dan te suggereren dat mensen alleen onwaardig kunnen zijn door je aandacht te vestigen op de schade die je collectief en voortdurend aanricht aan elkaar en de planeet. En dat is natuurlijk een geldige observatie van wat er gebeurt in het spel/illusie waarin je afscheiding ervaart. Maar dat maakt het nog niet Echt!


Er is GEEN scheiding. Wij zijn allemaal eeuwig Eén, leven in perfecte en ononderbroken harmonie met de Bron, en wij ZIJN het volkomen en volledig waard om in de Aanwezigheid van Liefde te zijn. Los daarom die ongeldige overtuigingen op door jezelf eraan te herinneren wanneer ze zich voordoen dat ze ongeldig en onwaar zijn en vervolgens weigeren ze te accepteren. Dit kan een tijdje duren omdat deze overtuigingen vaak heel diepgeworteld zijn. Terwijl ze blijven opkomen, maak dan het punt, keer op keer, om jezelf eraan te herinneren – herhaling is essentieel – dat ze ongeldig, onwaar en leugens zijn, negeer ze dan en nodig Liefde uit om je te omarmen, wat Liefde natuurlijk zal doen.


Zonde, schaamte en onwaardigheid, verstrikt in de hardheid van het christelijke arbeidsethos, maakten het oordeel voor velen van ons tot een belangrijk aspect van het leven. Zichzelf negatief beoordelen, anderen negatief observeren en beoordelen, en soms die anderen veroordelen, moedigde sommigen verder aan om een sober leven te leiden volgens strenge, liefdeloze en pijnlijke disciplines in pogingen om aan God te bewijzen dat ze Hem echt liefhadden, alles voor Hem zouden doen en aan anderen zouden laten zien wat zij geloofden dat God van ieder mens verlangde.


God wil echter nooit dat een van Zijn geliefde kinderen offers brengt om te bewijzen dat ze van Hem houden, om dat te doen zou inderdaad krankzinnig zijn! Niemand wil dat een ander van wie ze echt houden hun liefde bewijst door offers te brengen. God ook niet. Liefde is het volkomen en volledig onvoorwaardelijk accepteren van alles, want dat is de aard van Liefde. God is Liefde, eeuwig liefhebbend Van Zijn scheppingen en al Zijn bewuste, bewuste en volkomen liefhebbende kinderen.


Liefde bemint, punt!


Dus die offerende zielen behaagden God niet door zichzelf zo liefdeloos te behandelen! En vaak, diep in zichzelf, ontkend en verborgen voor hun bewustzijn, lag een niet-erkende bitterheid en wrok, omdat het leven hen zo oneerlijk leek te behandelen, terwijl 'zondaars' vrij van het leven leken te leven en geen straf voor hun zondigheid leden. God/Liefde/Bron straft nooit iemand! Straf is onwerkelijk! Hoe zou Degene die liefde is en die volmaakte wezens schept, er ooit voor kunnen kiezen om een van hen te straffen? Binnen de droom/illusoire staat van vorm lijkt het erop dat het grote kwaad gruwelijke schade aanricht en gewetenloos lijden veroorzaakt aan enorme aantallen mensen. Maar wij moeten onszelf eraan blijven herinneren dat onze levens in vorm onwerkelijk zijn!


Ze kunnen extreem pijnlijk zijn en je kunt er enorm onder lijden, maar die ervaring die je als mens in vorm ondergaat, is een vrije wilskeuze die ieder van ons maakte voorafgaand aan onze incarnatie om prachtig te helpen bij het collectieve ontwakingsproces van de mensheid. Er is geen kwaad, er is geen hel, het zijn slechts aspecten van de onwerkelijkheid die wij collectief hebben vastgesteld toen wij een illusie construeerden om afscheiding van onze Bron te ervaren.

Liefde is Alles, Alles Wat Is. Kwaad, zonde en hel zijn slechts onwerkelijke aspecten van die onwerkelijkheid die wij hebben geconstrueerd om afscheiding te ervaren, en wanneer wij ontwaken, omdat ze onwerkelijk zijn, zullen ze weg zijn.


Wanneer wij ontwaken, zoals wij nu kunnen doen, zullen we ons volledig bewust zijn van onze Ware aard, en er zal niets in de omgeving zijn dat niet in volledige en eeuwige afstemming met Liefde is. Hoe kan enige vorm van onwerkelijke en niet-bestaande staat aanwezig zijn in de Werkelijkheid? Je bent Eén met Liefde in eeuwige Eenheid of Co-existentie, leeft nu en voor altijd in glorieuze harmonie als Eén, er is niets bestaand, geen andere staat die ergens anders het minste of kleinste beetje anders is omdat er nergens anders is!


Vrij vertaald uit het Engels naar John Smallman – Jesus through John

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page